Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in

Begeleiding rondom

Alle gezonde vrouwen die een ongecompliceerde zwangerschap doormaken, mogen onder leiding van hun eigen verloskundige bevallen. We komen altijd eerst bij je thuis kijken, ook als je in het ziekenhuis wil of moet bevallen. Wanneer de bevalling is begonnen, controleren we de weeën: de frequentie, sterkte en duur en luisteren met een doptone naar de hartslag van je kindje. Wanneer de weeën frequent komen (elke 4 min) voeren we een inwendig onderzoek uit om te voelen hoeveel ontsluiting je hebt. Wanneer de ontsluiting vordert en de weeën zetten goed door, gaan we met jullie naar het ziekenhuis voor een poliklinische bevalling of we blijven bij je thuis als je thuis wilt bevallen.

Thuis assisteert de kraamverzorgende ons bij de bevalling en meestal ook bij een poliklinische bevalling in het ziekenhuis. We luisteren tijdens de ontsluitingsweeën regelmatig naar de hartslag van je kindje en tijdens het persen wat vaker en doen regelmatig een inwendig onderzoek. De frequentie van het inwendig onderzoek is afhankelijk van het verloop van de bevalling.

Bel ons in de volgende situaties altijd direct op de spoedlijn 06-53448288:

  • Bij ongerustheid.
  • Veel bloedverlies.
  • Wanneer je meer bloed verliest dan bij een menstruatie (het bloed heeft een helderrode kleur).
  • Wanneer je denkt dat de bevalling is begonnen en je nog geen 37 weken zwanger bent.
  • Wanneer je bevallling begonnen is en voor je gevoel erg snel verloopt.
  • Wanneer je vliezen zijn gebroken en het vruchtwater groen of bruin is. Je kindje heeft dan in het vruchtwater gepoept.

Ook in de volgende situaties kun je ons bellen op tel. 06-53448288:

Weeën
Bij 9 van de 10 vrouwen begint een bevalling met weeën. Dit is meestal een opbouwend proces. Wanneer de weeën een uur lang om de 4 minuten komen en ongeveer een minuut aanhouden, wordt het tijd om ons te bellen.

Breken van vliezen
Wanneer de vliezen breken hoef je ons eigenlijk niet direct te bellen, tenzij je nog geen 37 weken zwanger bent of je kindje niet goed genoeg is ingedaald. Probeer wat vruchtwater op te vangen. Kijk goed naar de kleur van het vocht en als het helder is, bel ons dan in de ochtend.

Bloedverlies
Een beetje (slijmerig) bloedverlies vlak voor de bevalling begint of tijdens de weeën is gelukkig niet erg. Doordat je baarmoedermond voor of tijdens de bevalling een beetje geprikkeld kan zijn kun je een klein beetje bloedverlies krijgen. Heb je echter last van veel bloedverlies (meer dan bij een menstruatie), bel ons dan op het spoednummer.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2019 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.