Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Bevalling

Na een zwangerschap van ongeveer 40 weken ga je bevallen. In de periode van 37 tot 42 weken mag je onder onze leiding bevallen, mits je zwangerschap normaal is verlopen.

Thuis of in het ziekenhuis
Wanneer er geen bijzonderheden zijn mag je thuis bevallen, maar wanneer je dit fijner vindt, kan je ook onder onze leiding in het ziekenhuis bevallen. Soms is het zo dat je een medische indicatie hebt. Je moet dan in het ziekenhuis bevallen. Het kan zijn omdat je een keizersnede hebt gehad. Het kan ook zijn dat je een medische indicatie hebt om in het ziekenhuis te bevallen, maar dat het wel onder onze leiding mag. Dit kan zijn, omdat je een vorige keer te veel bloed hebt verloren bij de bevalling. Dit weet je al of wij vertellen je dit in de zwangerschap.

Geboorteplan
Tijdens de zwangerschapscontroles nemen we uitgebreid de tijd voor je om je voor te bereiden op de komst van jullie kindje. We geven daarnaast veel informatie mee zodat jullie samen thuis nog alles eens rustig door kunnen lezen. Ook maken we gebruik van een geboorteplan. Dit is iets wat we je aanbieden, maar zeker geen verplichting is. In een geboorteplan kan je al je wensen rondom de bevalling kwijt. Denk aan de plek waar je gaat bevallen, wie er bij gaat zijn, hoe denk je de weeën op te vangen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

Het is de bedoeling dat een geboorteplan kort en bondig is. Dus 1 à 2 a4-tjes. Daarnaast is het richtinggevend. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij tijdens je bevalling afwijkt van je geboorteplan, bijvoorbeeld omdat het liggen op je zij toch niet de goede houding is voor je. Prima, we zoeken dan samen naar wat beter werkt voor je.

Ook kan het zijn dat wij om medische redenen afwijken van het geboorteplan. Waarom… dat leggen we je uiteraard uit. Want ook voor ons is de gezondheid van moeder en kind het belangrijkste. Wel vinden we het prettig dat als je een geboorteplan schrijft je dit aangeeft aan ons. Zo kunnen we tijdens een zwangerschapscontrole hier wat meer op in gaan.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch