Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Consult kinderwens

Ook wanneer je niet zwanger bent, maar wel een kinderwens hebt kunnen wij van Verloskundigenpraktijk de Eedenburgh je al van dienst zijn. Je kunt dan een afspraak maken voor een consult kinderwens, ook wel preconceptie consult genoemd.

Tijdens zo’n consult vragen we naar je medische voorgeschiedenis, is het voor ons belangrijk te weten wat je huidige leefgewoontes zijn (rook je, gebruik je regelmatig alcohol, medicijnen, drugs, werk jij of je partner met chemische stoffen) en gaan we uitzoeken of in jullie beide families aangeboren en/of erfelijke aandoeningen voorkomen.

Advies op maat

Met het in kaart brengen van deze informatie kunnen we een advies op maat geven over hoe je je leefgewoontes kunt aanpassen. zodat:

  • je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden
  • je kans op zwangerschap kunt vergroten
  • je misschien in aanmerking komt voor verdere onderzoeken naar de eventuele kans op erfelijke aandoeningen.

Een gezond begin van de zwangerschap vergroot de kans op een gezond kind!

Wil je gebruik maken van een preconceptieconsult, neem dan contact op voor een afspraak via het telefonisch spreekuur of schrijf je in via de website. Vermeld hierbij duidelijk dat het om een preconceptieconsult gaat. Een consult kinderwens wordt vergoed door je zorgverzekering.

Wist je dat…

  • De organen van een baby al vroeg in de zwangerschap worden aangelegd? Als je ontdekt dat je zwanger bent is dit proces al in volle gang. Daarom is het zo belangrijk om vóór je zwangerschap al gezond te leven.
  • Je het beste kan beginnen met foliumzuur tabletten slikken voordat je zwanger bent?
  • Het goed voorbereiden op een consult kinderwens fijn is? Ook voor ons. Vul daarom de vragenlijst op zwangerWijzer in: ZwangerWijzer

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch