Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Echo’s

Vitaliteitsecho  (8 weken)


We bieden iedereen met 8 weken een vitaliteitecho op eigen praktijk aan. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar krijg je van ons cadeau. Zo kan je je kindje al rond 8 weken zwangerschap zien. We proberen of we deze echo uitwendig (via de buik) kunnen maken. Dit geeft niet altijd een goed beeld. Daarom kan het zijn dat we vragen of we de echo inwendig (via de vagina) mogen maken, om een beter beeld te krijgen.

Termijnecho (9-14 weken)

Aan de hand van deze echo wordt de officiële uitgerekende datum bekend. De echo wordt tussen 9 en hooguit 14 weken gemaakt. Je zal zien dat je kindje in deze korte tijd al een stuk gegroeid is. Bovendien kun je zelf zien waar het hoofdje ligt en kun je armen en benen zien. Soms zien we een kindje ook bewegen op deze echo. Bij een termijnecho kunnen we vaak uitwendig (via de buik) je kindje al goed in beeld brengen voor je.

13 weken echo (eerste trimester SEO)

De 13 weken echo (eerste trimester SEO) is een screeningsecho tussen de 12+3 weken en 14+3 weken zwangerschap. Hierbij wordt met echo gekeken of je kindje lichamelijke afwijkingen heeft. De 13 weken echo lijkt veel op de 20 weken echo, maar er zijn ook verschillen. Tijdens het counselingsgesprek (het gesprek over de onderzoeken in de zwangerschap) komen we hier uitgebreid op terug. De 13 weken echo is alleen mogelijk als je meedoet aan de wetenschappelijke IMITAS studie. Wil je meer informatie? Kijk dan op: http://www.pns.nl

20 weken echo (tweede trimester SEO)

De 20 weken echo (tweede trimester SEO) is een screeningsecho rond de 20 weken. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen en de ontwikkeling van de organen van je kindje. Ook wordt gekeken of je kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Als je het geslacht wilt weten, kun je dit bij de 20 weken echo navragen. De 20 weken echo wordt vergoed door je zorgverzekering. Wil je meer informatie? Kijk dan op: http://www.pns.nl

Locatie 13 en 20 wekenecho

De 13 en 20 weken echo doen we niet zelf op eigen praktijk. Hiervoor verwijzen we je naar Verloskundig Centrum ’t Gooi. Dit is het echobureau in Hilversum waar we de meeste zwangeren binnen onze praktijk de 13 en 20 weken echo laten doen. Soms heb is er een reden om de 13 en/of de 20 weken echo in het ziekenhuis te doen. Indien jij een reden hebt om dit te doen, zullen we je dit uiteraard vertellen.

Liggingsecho (36 weken)

We bieden op onze praktijk een liggingsecho aan rond 36 weken. Hierbij wordt bekeken of je kindje met het hoofdje naar beneden ligt. Verwacht niet de mooie beelden zoals bij de 20 weken echo. Het is met die termijn meestal niet heel goed alles in zijn geheel in beeld te brengen. Je kindje is immers al flink gegroeid.

Pretecho’s

Voor zwangeren en haar partner die bij ons onder controle zijn bieden wij een 16 en 30 weken pretecho aan. Jullie kunnen dan 15 min lang naar jullie kindje kijken als jullie dat willen. Hoe leuk is dat? Dit doen we op eigen praktijk op de Frederik van Eedenlaan. Een van onze echoscopistes zal deze echo voor jullie maken. Over de voorwaarden zullen we je tijdens een van de controles informeren. 

 Neem direct contact met ons op


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch