Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Echo’s

Vitaliteitsecho  (8 weken)
We bieden iedereen met 8 weken een vitaliteitecho op eigen praktijk aan. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar krijg je van ons cadeau. Zo kan je je kindje al rond 8 weken zwangerschap zien. We proberen of we deze echo uitwendig (via de buik) kunnen maken. Dit geeft niet altijd een goed beeld. Daarom kan het zijn dat we vragen of we de echo inwendig (via de vagina) mogen maken, om een beter beeld te krijgen.

Termijnecho (9-14 weken)
Aan de hand van deze echo wordt de officiële uitgerekende datum bekend. De echo wordt tussen 9 en hooguit 14 weken gemaakt. Je zal zien dat je kindje in deze korte tijd al een stuk gegroeid is. Bovendien kun je zelf zien waar het hoofdje ligt en kun je armen en benen zien. Soms zien we een kindje ook bewegen op deze echo. Bij een termijnecho kunnen we vaak uitwendig (via de buik) je kindje al goed in beeld brengen voor je.

Combinatietest (tusen 11 en 14 weken)
De combinatietest is een combinatie van twee verschillende onderzoeken: een bloedonderzoek en nekplooimeting. De meting van de nekplooi gebeurt in het AMC Amsterdam tussen de 11 en 14 weken zwangerschap. Hieruit volgt een kansberekening. Je krijgt geen zekerheid met deze test. Of je deze test wel of niet wilt laten doen is je eigen keuze. De kosten die aan de combinatietest verbonden zijn, worden niet standaard vergoed door je zorgverzekering.

20 wekenecho (SEO)
De 20 weken echo (SEO) is een screeningsecho rond de 20 weken. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen en de ontwikkeling van de organen van je kindje. Ook wordt gekeken of je kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Als je het geslacht wilt weten, kun je dit bij de 20 weken echo navragen. De 20 weken echo wordt vergoed door je zorgverzekering.

Locatie 20 wekenecho
Ook de 20 weken echo doen we niet zelf op eigen praktijk. Hiervoor verwijzen we je naar Verloskundig Centrum ‘t Gooi. Dit is het echobureau in Hilversum waar we de meeste zwangeren binnen onze praktijk de 20 weken echo laten doen.

Liggingsecho (36 weken)
We bieden op onze praktijk een liggingsecho aan rond 36 weken. Hierbij wordt bekeken of je kindje met het hoofdje naar beneden ligt. Verwacht niet de mooie beelden zoals bij de 20 weken echo. Het is met die termijn meestal niet heel goed alles in zijn geheel in beeld te brengen. Je kindje is immers al flink gegroeid.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch