Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Echo’s

Vitaliteitsecho

We bieden iedereen op 8 weken een vitaliteitecho op eigen praktijk aan. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekering, maar krijg je van ons. Zo kan je je kindje al rond 8 weken zwangerschap zien.

Termijnecho
Aan de hand van deze echo wordt de officiële uitgerekende datum bekend. De echo wordt tussen 9 en hooguit 14 weken gemaakt.

Combinatietest en 20 Weken echo (SEO)
De combinatietest is een screeningsecho rond 12 weken, waarbij je bloed wordt onderzocht en de nekplooi van het kindje wordt gemeten. Hieruit volgt een kansberekening die de kans op Downsyndroom weergeeft. Je krijgt geen zekerheid met deze test. Of je deze test wel of niet wilt laten doen is je eigen keuze. De kosten die aan de combinatietest verbonden zijn, worden niet standaard vergoed door je zorgverzekering.
De 20 weken echo (SEO) is een screeningsecho rond de 20 weken. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen en de ontwikkeling van de organen van je kindje. Ook wordt gekeken of je kindje goed groeit en of er voldoende vruchtwater is. Als je het geslacht wilt weten, kun je dit bij de 20 weken echo navragen. De 20 weken echo wordt vergoed door je zorgverzekering.
Zowel de combinatietest als de 20 weken echo worden niet op onze praktijk gedaan, daarom verwijzen we je hiervoor door.

Liggingsecho
We bieden op onze praktijk een liggingsecho aan rond 36 weken. Hierbij wordt bekeken of je kindje met zijn hoofdje naar beneden ligt. Verwacht niet je kindje heel duidelijk te zien bij een liggingsecho, het is met die termijn meestal niet heel goed alles in zijn geheel in beeld te brengen.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch