Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Emergency line: 06 534 482 88
Practice: 06 506 571 11
Apply now >>

Childbirth guidance

In de eerste week na de geboorte komen we om om de dag langs om te controleren of je goed herstelt van de bevalling en of alles goed gaat met je kindje. Ook bespreken we hoe je de bevalling ervaren hebt.

Collaboration with the maternity nurse

Iedereen heeft recht op kraamzorg. De kraamverzorgende richt zich op de verzorging van moeder en kind. Tevens biedt zij ondersteuning en begeleiding binnen het gezin waar dit nodig is. Denk daarbij aan advies en instructies rondom de verzorging van je kindje, maar ook een aantal huishoudelijke taken neemt ze op zich.

De kraamverzorgende is er dus voor de dagelijkse verzorging en controles. Wij zijn medisch verantwoordelijk. De kraamverzorgende zal eventuele bijzondere bevindingen dan ook altijd aan ons kenbaar maken. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook tijdens de kraamperiode 24 uur per dag bereikbaar. Je kan dan bellen op ons spoednummer: 06-53448288.

Kraamzorg regel je al vroeg in je zwangerschap. Het beste is om je voor de 16 weken zwangerschap in te schrijven bij een kraambureau. Wij werken het meest samen met “Het Kraamcentrum” in Bunschoten/Spakenburg en “Kraamzorg de Waarden”. Ook bij andere kraamzorgbureaus kan je je inschrijven.

Nacontrole op 6 weken

Ongeveer een week na de geboorte sluiten wij de zorg af. We dragen dan de zorg over aan je huisarts en het consultatiebureau. De eerste 6 weken na je bevalling kun je ons zeker nog wel bellen indien je vragen hebt. Rond 6 weken na je bevalling kom je nog een keer op nacontrole. Dit kan bij ons, ook al heeft het ziekenhuis de zorg rondom de bevalling uiteindelijk van ons overgenomen. We vragen hoe het met je gaat en of je goed herstelt bent. We kunnen, indien je dit wenst, je bloeddruk meten, controleren of je hechtingen goed genezen zijn en of je buikspieren weer tegen elkaar aan liggen. Ook maken we het gebruik van anticonceptie bespreekbaar. Indien gewenst kunnen we een recept uitschrijven. Hiervoor kun je zelf de afspraak inplannen via de assistente tijdens het telefonisch spreekuur.

Questions? Contact us directly

Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
en_USEnglish