Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Geboorteaangifte

Jullie kindje dient binnen 3 dagen na de geboorte te worden aangegeven in de gemeente waar hij of zij is geboren. Tegenwoordig kan dit vaak al online. Eindigt de termijn van drie dagen op een zaterdag, zondag of feestdag? Dan krijg je een dag langer de tijd op aangifte van geboorte te doen.

Wie mag er geboorteaangifte doen? Dat is je partner. Als moeder mag je geboorteaangifte doen, maar hoeft dat niet. Wat als jij en je partner geen geboorteaangifte kunnen doen? Dan moet iemand die bij de bevalling was geboorteaangifte gaan doen. Lukt dit ook niet, dan kan de eigenaar van het huis waarin het kind geboren is of een medewerker van de instelling waar het kind geboren is (bijvoorbeeld het ziekenhuis) aangifte van geboorte doen.

Om geboorteaangifte te kunnen doen heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Is voor de geboorte van je kindje erkenning of naamskeuze geregeld? Dan moet de akte hiervan meegenomen worden om aangifte te kunnen doen.  In veel gemeenten kan de geboorteaangifte tegenwoordig online gedaan worden. Dit kan je via de site van de gemeente met je DigiD regelen. Hiervoor heb je een verklaring van geboorte nodig. Deze krijg je van ons of via de klinisch verloskundige/verpleegkundige van het ziekenhuis. Deze kun je samen met de eventuele akte van erkenning uploaden. Indien je getrouwd bent en je wilt graag je kindje in je trouwboekje bij laten schrijven, dan kun je ook nog steeds een afspraak maken op het gemeentehuis om de geboorteaangifte te regelen.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch