Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Intake en Counseling

Intake

We streven ernaar om het intake gesprek rond 8 weken zwangerschapsduur te laten plaatsvinden.
Het intake gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Op basis van de van jou verkregen informatie over jouw medische voorgeschiedenis kunnen wij beoordelen of  wij eventueel extra onderzoeken moeten doen tijdens je zwangerschap.

Onderwerpen die in dit gesprek aan bod komen:

  • Medicijnengebruik
  • Ben je ooit geopereerd
  • Welke (ernstige) ziektes heb je gehad
  • Aangeboren en/of erfelijke aandoeningen in je naaste familie (bijvoorbeeld syndroom van Down, open rug, hoge bloeddruk, suikerziekte)
  • Verloop van eventuele vorige zwangerschap(pen) (Verliep dat probleemloos? Eindigden die in een miskraam? Was er sprake van abortus?)
  • Status huidige zwangerschap (Hoe ver ben je nu? Wanneer was je voor het laatst ongesteld en had je een regelmatige cyclus? Gebruikte je de pil? En wanneer ben je daarmee gestopt?)
  • Bepalen zwangerschapsduur en uitrekenen bevallingsdatum.
  • Of je informatie wilt krijgen over onderzoeken op Downsyndroom, Edwardssyndroom en Patausyndroom en de 20 weken echo.        Vooraf aan de intake kan je al kijken op http://www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl. Deze link verzenden wij ook mee bij de bevestiging van de intake-afspraak. 

Counseling

Een Counselingsgesprek vindt indien je dit wenst rond de 10 weken zwangerschap plaats. Dit gesprek plannen we los van de intake.
Tijdens dit gesprek wordt besproken of je wel of geen onderzoeken wilt laten doen naar de gezondheid van je ongeboren kindje. 
Je hebt de keuze uit de Combinatietest, NIPT en de SEO.
Vragen over de onderzoeken die je hebt, kunnen worden besproken.

Om je voor te bereiden op dit gesprek kan je vooraf de informatie al doornemen. Je kan de volgende websites bezoeken:

Combinatietest
De combinatietest bestaat uit een bloedtest en een nekplooimeting via een echo bij je kindje. De combinatietest vindt plaats in het UMC locatie AMC Amsterdam.

NIPT
De NIPT is een bloedtest waarbij in het moederlijk bloed gekeken wordt naar stukjes erfelijk materiaal (DNA). In het bloed zit ook een klein beetje DNA van de placenta (moederkoek) van je kindje. Dit DNA is bijna altijd hetzelfde als het DNA van je kindje zelf. Het laboratorium kan zo onderzoeken of er aanwijzingen zijn op Down-, Edwards-, of Patausyndroom. 

20 weken echo
Bij de 20 weken echo wordt gekeken of er aanwijzingen op aangeboren lichamelijke afwijkingen bij je kindje zijn. Verder wordt er ook gekeken of er voldoende vruchtwater is en je kindje goed groeit. Natuurlijk kan er gekeken worden naar het geslacht van je kindje, maar dit is niet het hoofddoel van de 20 weken echo.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch