Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Kraamtijd

Na de bevalling houdt de zorg voor jou en je kindje niet meteen op. Tot een ruime week na je bevalling komen we om de dag bij je thuis. Beval je in het ziekenhuis onder leiding van de gynaecoloog, dan komen we daags nadat je naar huis bent gegaan bij je thuis kijken.

Nabespreking

We hebben het uitgebreid met je over hoe je de bevalling hebt ervaren. Wanneer je nog vragen hebt over de bevalling kun je die stellen. Wij zorgen ervoor dat diegene van ons die je bevalling begeleidde sowieso bij je thuis komt.

We controleren in de kraamweek nog meer: of de baarmoeder goed zakt en of je hechtingen goed genezen. Ook bespreken we hoe het met je kindje gaat. Hoe zit het met plassen, poepen, de kleur van je kindje, de temperatuur en hoe gaat het drinken? Verder geven we je tips en adviezen voor een vlot herstel!

Samenwerking met de kraamverzorgende

We werken in je kraamperiode heel nauw samen met de kraamverzorgende. De kraamverzorgende doet algemene controles bij jou en je kindje, om te kijken of alles normaal verloopt. Bij bijzonderheden zal ze laagdrempelig met ons overleggen. Wij bekijken dan, samen met jou en de kraamverzorgende, wat opties zijn en wat het best bij je past, om alles goed te laten verlopen. Maatwerk dus op wat jij nodig hebt!

Na ongeveer een week sluiten we de zorg af. Ook al komen we na de kraamweek niet meer bij je langs, je mag ons tot 6 weken na bevalling altijd bellen met vragen over jezelf of je kindje. Na de kraamweek zullen je huisarts en het consultatiebureau je aanspreekpunten zijn. Heb je vragen rondom borstvoeding? Weet dan dat je ook een lactatiekundige kunt bellen.

Nacontrole

Na ongeveer 6 weken kom je bij ons op nacontrole. Dit is de echte afronding van onze zorg voor jou. We bespreken hoe het met je gaat en hoe je de zwangerschap, bevalling en kraamperiode hebt ervaren. We kunnen, als je dat fijn vindt, controleren of wond goed genezen is, of je buikspieren al weer tegen elkaar liggen, meten je bloeddruk en hebben het met je over anticonceptie. Als je graag een spiraaltje zou willen laten plaatsen kan dat ook via ons. Dit doen we vanaf 12 weken na de bevalling.

Neem direct contact met ons op


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch