Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Thuis of ziekenhuis

Voor een gezonde zwangere is thuis bevallen in principe net zo veilig als poliklinisch (in het ziekenhuis zonder medische reden). Wij vinden het vooral belangrijk dat je kiest voor de plek waar je je het meest op je gemak voelt. Tijdens de zwangerschap komen we uitgebreid op de plaats van bevallen terug. Wij begeleiden poliklinische bevallingen in het Geboortehuis (Diakonessenhuis) Utrecht, het Meander in Amersfoort of Tergooi Blaricum.

Medische indicatie
Voor sommige dames is er een reden om in het ziekenhuis te bevallen. Je hebt dan een medische indicatie. Dit kan zijn dat je de vorige keer via een keizersnede bevallen bent. Soms begeleidt de gynaecoloog je zwangerschap en bevalling. Maar niet altijd. Het kan ook zijn dat je bij ons onder controle bent, maar dat er wel een medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen. Dat kan bijvoorbeeld zijn als er bij een vorige bevalling sprake is geweest van ruim bloedverlies. Indien jij een reden hebt om in het ziekenhuis te bevallen, zullen we je dit uiteraard vertellen.

Voorbereiding
Ook al wil je graag in het ziekenhuis bevallen, zorg dat je wel voorbereid bent op een thuisbevalling. Immers een bevalling kan soms zo snel gaan dat we ervoor kiezen om thuis te blijven. Dus heb je bed op klossen staan en heb een kraampakket in huis. Verder hebben wij alles bij ons om een thuisbevalling goed te kunnen begeleiden. We hebben zelf onze eigen TENS die je mag gebruiken tijdens je bevalling. En… we hebben tegenwoordig een bevalbad. Deze kunnen we indien je dit wenst meenemen. Wil je hier meer over weten? Vraag er dan naar tijdens je controle!

Andersom is het ook verstandig om je voor te bereiden op een eventuele bevalling in het ziekenhuis. Ook al wil je graag thuis bevallen. Het kan zijn dat er tijdens de bevalling een reden bestaat om naar het ziekenhuis te gaan. Dan is het wel zo fijn dat we alleen maar je ziekenhuistas hoeven te pakken en te gaan. Dit scheelt tijd buiten nog je ziekenhuistas klaar te moeten maken.  


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch