Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 035 62 144 93
Schrijf je nu in >>

Vervolgcontroles

Deze controles zijn er om na te gaan hoe de zwangerschap verloopt en of er vragen zijn. Bij bijzonderheden verwijzen we soms door naar een gynaecoloog voor een advies of dragen we de zorg over. Deze controles duren korter dan de intake, ongeveer 15 min. Tijdens deze controle meten we altijd je bloeddruk, controleren de baarmoeder (groei en grootte) en bepalen we de ligging van de baby.

Bloedonderzoek
Bij de tweede controle en uiterlijk rond 30 weken zwangerschap krijg je van ons een formulier mee voor bloedonderzoek. Bij de eerste controle is dit om je bloedgroep, rhesusfactor, ijzergehalte (Hb) en bloedsuiker te bepalen en of je ooit Hepatitis B of syfilis hebt gehad. Sinds 1 januari 2004 wordt er bovendien bij alle zwangeren een HIV-test gedaan. Bij 30 weken bepalen we nogmaals het Hb en de bloedsuiker. Om individuele redenen zal er soms vaker bloedonderzoek worden gedaan.

Zwangerschapsverklaring
De meeste werkgevers hebben een zogenaamde zwangerschapsverklaring nodig, waarop de datum dat je bent uitgerekend staat vermeld. Het is voor ons een kleine moeite deze uit te printen. Vraag er dus gerust naar tijdens een van de controles.

Zwangerschapskaart
In de loop van de zwangerschap krijg je van ons een uitdraai met daarop alle benodigde gegevens die wij tot dan toe over je verzameld hebben. Dit is de zwangerschapskaart. Je kunt altijd je vragen stellen en/of klachten vertellen, die wij dan beantwoorden en/of uitleggen.

Wil je een afspraak maken voor het spreekuur bij onze verloskundigen praktijk in Hilversum? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 met 06-50657111 of 035-6214493.


Copyright © 2021 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch