Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Zwangerschap

Een zwangerschap is een unieke en spannende periode in je leven. Er verandert veel voor je. Daarom vinden we dat dit de aandacht en zorg verdient die nodig is voor je. Hoe dit er precies uit zal zien is voor iedereen weer anders, want niemand is hetzelfde.

Controles en echo’s
In je zwangerschap kom je meerdere keren op controle bij ons. Tijdens de intake, de eerste controle die 60 minuten zal duren, stellen we een aantal vragen om te kijken of er specifieke aandachtspunten zijn voor jouw zwangerschap. Ook geven we uitleg over een groot aantal zaken, bijvoorbeeld over onderzoeken die je kan laten doen in de zwangerschap (denk hierbij aan de NIPT, 13 en 20 wekenecho).

Tijdens de 2e controle gaan we verder in op de NIPT, 13 en 20 weken echo, als je dit wenst. We vragen de onderzoeken aan voor je en vertellen hoe en waar je deze kan laten doen. Tenminste als je deze onderzoeken wilt laten doen, want dat is absoluut geen must. Het is een eigen persoonlijke keuze.

Daarna kom je tot een week of 26 eens in de 4 weken op controle. Daarna worden de controles frequenter. In de periode dat je uitgerekend bent kom je wekelijks bij ons op controle. Indien nodig kan je ook tussentijds op controle komen om bijvoorbeeld even het hartje van je kindje te horen.

Naast controles worden er ook echo’s gemaakt. Denk hierbij aan o.a. de termijnecho en liggingsecho. Voor de 13 en 20 weken echo verwijzen wij je meestal naar Verloskundig Centrum ’t Gooi om daar de echo te laten maken.

Het kan zijn dat je tussen de controles door toch vragen hebt of je ergens zorgen over maakt. Bij spoedzaken kan je ons dan altijd bellen op de spoedlijn. Vragen die geen spoed hebben kan je stellen tijdens het telefonisch spreekuur.


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch