Zwanger - Eedenburgh Verloskundigen
Spoedlijn: 06 534 482 88
Praktijk: 06 506 571 11
Schrijf je nu in >>

Anticonceptie

Wij zijn gestart met het aanbieden van anticonceptie. We geven antwoord op je vragen rondom anticonceptie. Marieke, Gabriëlle en Gretha zijn binnen Verloskundigenpraktijk de Eedenburgh bevoegd om je over anticonceptie te informeren en de door jouw gekozen vorm van anticonceptie voor te schrijven. Zij plaatsen ook implantatiestaafjes en spiraaltjes. Uiteraard kan je bij ons allemaal terecht met je vragen rondom anticonceptie.

Verschillende vormen anticonceptie

Er zijn verschillende vormen van anticonceptie. Denk hierbij aan hormonale en niet hormonale vormen, maar ook aan kort- en langdurige vormen van anticonceptie. Wat het best bij je past is afhankelijk van je wensen. Wij kunnen de volgende vormen van anticonceptie voor je voorschrijven:

  • de pil
  • de prikpil
  • de nuvaring
  • het implantatiestaafje
  • het hormoonhoudend spiraaltje (Mirena en Kyleena)
  • het koperspiraaltje

Wie kan bij ons terecht?

Dat kan iedereen. Of wij nu je zwangerschap hebben begeleid of niet. We kunnen elke vrouw, die dat wenst informatie geven over anticonceptie. Ben je niet zwanger of net bevallen? Dan kan je bij ons een afspraak maken om anticonceptie te bespreken.

Wanneer wij anticonceptie met je bespreken

Begeleiden wij jouw zwangerschap? dan zullen we op het eind van je zwangerschap het gebruik van anticonceptie al eens met je bespreken. Dit komt voor je gevoel misschien erg vroeg. Je bent immers nog zwanger. Je hoeft ook nog geen keuze te maken hierin. Maar het stilstaan bij anticonceptie is wel goed.

In de eerste week na je bevalling (kraambed) komen we uitgebreider terug op anticonceptie. Aan gemeenschap ben je net na een bevalling nog helemaal niet toe. Toch is het goed om over anticonceptie na te denken. Want vanaf 6 weken na de bevalling kan je menstruatie weer op gang komen. Ongeveer 2 weken voor je menstruatie heb je je eisprong. Dit betekent dat je vanaf 4 weken na je bevalling weer zwanger zou kunnen raken. Dit is ook afhankelijk van of je borstvoeding of flesvoeding geeft. Bij flesvoeding komt je menstruatie vaak eerder op gang dan bij borstvoeding.

Bij borstvoeding kan je menstruatie weken tot maanden wegblijven. Houdt er wel rekening mee dat borstvoeding geen betrouwbare vorm van anticonceptie is. Je kan dus zwanger raken als je borstvoeding geeft. Zolang je borstvoeding geeft, moet er ook gekeken worden naar de vorm van anticonceptie. Van sommige hormonale vormen van anticonceptie wordt namelijk afgeraden om ze te gebruiken tijdens de borstvoedingsperiode.

Rond 6 weken na je bevalling kom je bij ons op nacontrole indien je dit prettig vindt. We komen ook dan terug op anticonceptie. Vraag dan gerust om een uitgebreide nacontrole. We kunnen dan, afhankelijk van de door jou gekozen vorm van anticonceptie, meteen een recept uitschrijven.

Maar ook als je niet zwanger bent kan je bij ons voor anticonceptie terecht. Omdat dit nog te vroeg is voor je, of omdat je geen kinderwens meer hebt. We bekijken samen met je welke vorm van anticonceptie het best bij je past. Maak daarvoor gewoon een afspraak met ons.

Handige links

Mocht je alvast meer informatie willen over verschillende vormen van anticonceptie, kijk dan op onderstaande links. Op seksualiteit.nl staat een anticonceptiekeuzehulp. Wellicht kan dit je helpen in het maken van je keuze.

http://www.deverloskundige.nl

http://www.anticonceptie.nl

http://www.seksualiteit.nl


Copyright © 2023 Eedenburgh Verloskundigen | Designed by OOSEOO Internetmarketing | All Rights Reserved.
nl_NL_formalDutch